Вимоги до макетів каталогів та брошур

Рис.1. На рисунку зображені каталоги з кріпленям на пур-клей, з корішком та біговкою на відкриття.

Для правильної підготовки файлу каталогу до друку —  необхідно виконання кількох умов.

Макет повинен бути в форматі *pdf. Макет каталогу необхідно створювати в програмах Illustrator або InDesign. Неприпустимо надавати макет каталогу в форматах растрової графіки - * .tif, * .psd, * .jpeg.

Кольорова модель CMYK, роздільна здатність 300 dpi.
Вильоти з кожної сторони повинні бути по 5 мм. Кордон розміщення важливих елементів і написів у всередину каталогу - 15 мм.
Чорний текст в одну фарбу по формулі - C: 0; M: 0; Y: 0; K: 100. Текст в кривих.
Внутрішній блок каталогу одним файлом, обкладинка каталогу (у випадку кріплення на клей) - окремим файлом.
Неприпустимо надавати файли розворотами, приймаються тільки посторінкові!!

Вимоги до макетів каталогів та брошур
Рис.2. На рисунку зображені каталоги з кріпленням на скобу.

Кількість сторінок в макеті каталогів при скріпленні на скобу має бути кратною 4-м. Наприклад: 8, 12, 16, 20, 24, 28 і т.д.

Макет не повинен містити ніяких ICC-профілів. При наявності колірних профілів растровий процесор автоматично їх застосовує, що далеко не завжди приводить до бажаного результату.

У файлі макету області для вибіркового лакування і контури штампа повинні знаходитися на окремому шарі документу і бути пофарбовані плашечним кольором (назва кольору повинна відображати суть обробки - «LAK», «NOJ», «VYRUBKA» і т.п.) і їм повинен бути призначений атрибут overprint. Лак не повинен містити півтонів, тільки 0% - лаку немає і 100% - лак є. Точність нанесення лаку ± 0,5 мм, тому мінімальні розміри об'єктів близько 2 мм.

Увага!
Типографія не несе відповідальність за Ваш макет. Представник типографії звіряє тільки розмір макету з розміром прописаним в технічному завданні. Все, що заданно в макеті: код кольору, картинка, текст та інше — те і буде при друці. Всі інші нюанси по макету: розмита картинка, помилки в тексті, не той колір - Ви перевіряєте в макеті зі своїм дизайнером, в реальному масштабі. Не впевнені в кольорі — робіть кольоропробу перед запуском замовлення. Монітор без калібрування під CMYK — не може передати правильний колір чи відтінок. Всі монітори, телефони та планшети відображають колір по різному та в RGB. Друк відбувається в кольровій моделі CMYK.